Breda University of Applied Sciences is een zelfstandige en internationale instelling voor hoger onderwijs en onderzoek. Centraal in de dynamische organisatie staat de ontwikkeling van onderwijs, beroepspraktijk en academische kennis op het gebied van Games & Media, Hotel, Facility, Logistiek, Planologie & Verkeer en Toerisme & Vrije tijd.

In samenwerking met de diverse (internationale) werkvelden leidt Breda University of Applied Sciences studenten op tot professionals die aan de slag kunnen in een globaliserende werk- en kennisomgeving. De instelling wil haar medewerkers en studenten inspireren en uitdagen hun talenten optimaal te ontwikkelen, kennis en kunde te integreren en op een duurzame wijze toe te passen in de samenleving.

Breda University of Applied Sciences is een dynamische onderwijsinstelling, met een internationaal karakter en een groeiende diversiteit aan activiteiten. Naast de hiervoor genoemde ontwikkelingen ligt dan ook een uitdaging in het verder professionaliseren van de dienstverlening en producten zodat deze afgestemd zijn op de activiteiten van onze klanten. Dat betekent dat van jou een enthousiaste, klantgerichte, proactieve en oplossingsgerichte houding wordt gevraagd.


Dienst Control, Finance & Administrations (CFA) is op zoek naar

Financial- en Project Controller 0,8-1,0 fte

Context

CFA heeft de afgelopen periode de nodige stappen gemaakt op het gebied van (financial) control. Het is nu de uitdaging om een verdere ontwikkeling met de afdeling door te maken richting management control / business partner. Ter professionalisering en verdere ontwikkeling van CFA- Control zijn wij op zoek naar een Financial- en Project Controller die als sparringpartner fungeert voor de Executive Board en de concerncontroller. Jij hebt organisatiesensitiviteit en zorgt ervoor dat de managers optimaal op de hoogte zijn van de financiële positie van de verschillende organisatieonderdelen en de lopende projecten. Hierin adviseer je gevraagd en ongevraagd. Je hebt daarbij oog voor de financiële baten, kosten en risico’s en je zorgt ervoor dat lastige onderwerpen niet blijven liggen. Je draagt bij aan de planning- en controlcyclus door het opstellen van de begroting en analyses bij de periodieke rapportages. Je schrijft proactief mee aan het jaarverslag, waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor onder andere uitwerking van de financiële analyses (waaronder kengetallen) en de continuïteitsparagraaf.

Je bent in staat om vooruit te kijken en ontwikkelingen in de externe omgeving, de financiële positie, de formatie en de studentenpopulatie te vertalen in een meerjarenkader om vervolgens te adviseren.

Daarnaast ga je proactief met de managers in gesprek over (uitbreiding van) de gewenste inzichten en je kan deze informatiebehoefte vertalen naar concrete rapportages, waarna je een voorstel doet ter uitbreiding van het managementinformatiesysteem. Ook help je de managers met de interpretatie van de managementrapportages

Specifiek voor het aandachtsgebied project control geldt aanvullend het volgende:

- Adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen van het beleid op het gebied van strategische projecten (gekoppeld aan het strategisch plan van Breda University AS), de valorisatieprojecten en huisvestingsprojecten;

- optimalisatie van de bedrijfsvoering van deze projecten;

- Kritische beoordeling van projectvoorstellen op basis van objectieve criteria;

- Ondersteunen bij het opstellen en doorrekenen van businesscases/projectplannen;

- Ondersteunen bij dossiervorming inzake projecten/innovaties;

- Projectmanagement

Functieprofiel

In deze uitdagende functie verricht je (financial) control werkzaamheden met oog voor de business en ben je samen met een team de adviseur van de Executive Board en de concerncontroller. Je bent in staat om in je functie continu de afstemming te maken tussen (strategische) doelstellingen, beschikbare middelen en van toepassing zijnde kaders. Je vindt het een uitdaging om out-of-the-box te denken en bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling. Binnen deze functie werk je in een team nauw samen met collega’s binnen de dienst CFA, de dienst HRM, de dienst SER (Strategie) en rapporteer je aan de concerncontroller, tevens manager van de dienst CFA.

Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de managementinformatie (inclusief analyse), (subsidie) projectbeheer, compliance, risico management, meerjarenbegroting en financiële / bedrijfseconomische analyses.

Kandidaatprofiel

Je hebt een afgeronde economische / accountancy opleiding minimaal op HBO niveau aangevuld met 5-7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van financial control. Je hebt kennis en ervaring rondom (subsidie)projectbeheer, risicomanagement en managementinformatie (dashboards). Jouw werkervaring heb je bij voorkeur op gedaan in een vergelijkbare organisatie en binnen een vergelijkbaar werkveld. Vanuit je kennis, ervaring en analytisch denkvermogen ben je in staat om bedrijfsdoelstellingen te vertalen binnen de control cyclus.

Je hebt affiniteit met IT – applicaties, goede kennis van Exact Globe en Excellente kennis van Excel (eis). Je hebt ervaring met financial control, met het opstellen van beleidsdocumenten, processen en procedures. Je beschikt over een goede organisatiesensitiviteit, hebt een flexibele adviesgerichte houding en kunt goed omgaan met veranderende omgevingen. Als persoon ben je kritisch, onafhankelijk in denken en handelen, integer en het leveren van continue kwaliteit is vanzelfsprekend voor je. Je bent sterk analytisch en je beschikt over aantoonbare adviesvaardigheden. Je beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend.

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

De salariëring van deze functie wordt bepaald binnen het carrièrepatroon van de Hbo - CAO - schaal 11 en bedraagt bij een volledig dienstverband minimaal € 3.477,27 en maximaal € 4.777,65 bruto per maand. Aanstelling geschiedt in eerste instantie op basis van een jaar contract met vooruitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je wordt benoemd in de functie van Beleidsmedewerker bedrijfsvoering. Breda University AS biedt je een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een vaste dertiende maand, een bijdrage aan je ziektekostenverzekering en 8% vakantiegeld. Binnen de onderwijssector heb je bovendien – op basis van een fulltime aanstelling – 10,7 vakantieweken.

Solliciteren

Wij ontvangen je sollicitatie graag via het online sollicitatieformulier, welke je vindt door op de link te klikken die je op deze pagina aantreft. Sollicitaties per mail of per brief worden niet in behandeling genomen. Mocht je al een eigen account hebben in onze Talentpool, dan kun je vanuit je account solliciteren op deze positie en wordt de informatie uit je al aangemaakte profiel overgenomen. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Vacaturetype / functietype:
Contract

Werkuren:
Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:
30-09-2018

Solliciteren
Contactpersonen:
Ingrid Timmermans
tel.: +31 76 533 2711
mobiel: +31 6 22510551

Koen Aerts
tel.: +31 76 533 2460
mobiel: +31 6 30341480

Company homepage:
http://www.buas.nl